Tuesday, May 26, 2009

KEMENANGAN MORAL UNTUK BSGE FC

BSGE FC vs JPS WPKL : 2 -0

Barisan pemain kedua-dua pasukan yg memeriahkan perlawanan

Wajah penuh bersemangat pasukan BSGE FC

Kemenangan 2 - 0 keatas JPSWPKL menaikkan semangat pasukan BSGE FC untuk meneruskan saingan dlm Liga KESSO JPS Malaysia. Sebelumnya BSGE hanya mampu seri 1-1 dengan SMART. Kehadiran hampir semua pemain utama menyemarakkan lagi semangat berpasukan.

Aksi separuh masa pertama

Pada awal permainan lagi BSGE FC cuba untuk mengasak lawan untuk mencari gol pendahuluan. Serangan bertali arus BSGE juga dibalas serangan oleh pasukan lawan. Dengan mempunyai hantaran-hantaran baik, JPS WPKL nyata begitu merbahaya.

Sebelum itu pemain BSGE FC membuat senaman ringan

Amroz memperkenalkan sepakan tanpa bayangnya...

Sepak mula oleh JPS WPKL


Gerakan yang mereka rancangkan juga nampak tersusun dan kemas. Namun kekebalan barisan pemain BSGE tdk mudah untuk dirobek. Kemudian BSGE FC berjaya mendapatkan sepankan percuma dari sebelah kanan gawang JPS WPKL.

Penjaga garisan merangkap penolong pengurus pasukan BSGE FC

Sepakan diambil oleh Amroz dan beliau membuat percubaan terus ke gol. En. Roshidy memanfaat peluang hasil bola muntah yang gagal ditangkap kemas oleh gol lawan. JPS WPKL tdk mudah mengalah dan terus mengasak. Beberapa kesilapan di kawasan BSGE nyaris-nyaris menghasilkan gol namun percubaan yang di buat oleh pemain JPS WPKL hanya singgah di palang dan tiang gol BSGE. Meor juga berjaya menjaringkan gol untuk meletakkan BSGE FC selesa di depan dengan kedudukan 2-0 pada separuh masa.

Kehadiran Pengurus Pasukan, En. Azman meningkatkan semangat pemain.

Aksi separuh masa kedua

JPS WPKL terus mengasak ke kawasan BSGE FC

Nyata tekanan buat pemain JPS WPKL. Mereka perlu mendapatkan gol untuk meningkatkan semangat pasukannya. Mereka terus mengasak sejak awal permainan namun kekentalan benteng terakhir BSGE, Azwan nyata sukar utk digugat. Azwan mempamerkan permainan cemerlang, gemilang dan terbilang utk mempertahankan gawangnya dari dibocori. Sahkan bola je tak boleh masuk, rumput sisa bola tu pun Wan tak kasi jejakkan kaki ke dalam golnya.

MOM minggu ini.. Azwan 'the iron wallzzz'
p/s :Sori bro aku terpaksa masukkan jugak gambar ni coz mu mmg best...

Perlawanan berkesudahan dengan BSGE FC menang 2 berbalas 0.


SpyAmm

1 comment: