Thursday, May 21, 2009

BSGE Bakal Membuat Perhintungan Menentang JPS WPKL

Petang 26 Mei bakal menjadi detik penentuan antara pasukan berjiran, BSGE dan JPS WPKL. Setelah beberapa kali memohon penundaan perlawanan, akhirnya keputusan telah dibuat. Perlawanan yang sepatutnya bakal berlangsung pada 6 Jun dipercepatkan kpd 26 Mei 2009. Kedua-dua pasukan nyata sudah tidak sabar untuk menentukan keputusan samada siapa yg lebih berkuasa antara kejiranan ini.

JPS WPKL yang sebelum ini telah mengharungi 3 perlawanan mencatatkan 2 kemenangan dan 1 kalah, manakala BSGE FC pula telah menang 1 kali, seri dan kalah dalam 3 perlawanan juga. Kemenangan bagi BSGE FC amat penting untuk menambah pungutan mata bagi mengubah kedudukan liga KESSO yg sekarang ini berkedudukan di tempat ke-5.

Kehadiran Azwan kembali memantapkan pasukan.

Walaupun tanpa tonggak penyerang , Azizi pasukan BSGE FC tetap optimistik untuk cuba memberi tentangan sengit. Kehadiran semula penjaga gol sensasi BSGE, Azwan nyata memulihkan semangat pemain lain yang sebelum ini nyata mengalami tekanan. Azwan, selain kehebatannya di gawang gol beliau juga mampu membuat lawak dan pandai bermain kata-kata. Oleh itu tekanan yang dialami pemain lain juga menurun dan pastinya akan menjadikan suasana semakin hebat.

" Semangat + Usaha = Kejayaan. " Pengarah BSGE

Ramadan juga akan diturunkan. Beliau sebelum ini tidak dapat hadir kerana beberapa masalah pastinya akan diturunkan selaku striker kedua. Bagi membantu Meor agar mengekalkan momentum serangan dibahagian depan. Selain mampu membuat umpanan yang baik, Ramadan juga berupaya meledakkan gol.

BSGE FC pasti bersemangat semula dan sahutlah cabaran....

WE WILL WIN!!!

No comments:

Post a Comment